Kulturminnedag på Almåsgårdene

Laurahuset 2017. Foto: Almåsgårdenes Venner
Laurahuset nærmer seg ferdigmalt. Foto: Almåsgårdenes Venner
 

Tema for årets Kulturminnedager er kulturminner i samfunnets tjeneste. I tidligere tider var Åsane en kommune der jordbruk var den viktigste næringen. I dag er de veiløse Almåsgårdene er av Åsane bydels viktigste kulturminner. De fraflyttede bygningene på Almås gikk for lut og kaldt vann i mange år, men settes nå tilbake til opprinnelig stand i et samarbeid mellom Almåsgårdenes Venner og Bergen kommune. Det er fortsatt mange som aldri har vært på Almåsgårdene og enda flere som ikke har sett alt det gode arbeidet som nå utføres med bygningene. I anledning kulturminnedagene arrangerer vi derfor en kulturminnedag på Almåsgårdene onsdag 13. september mellom kl. 11 og 14 på Almåsgårdene! 

Det blir enkel servering og omvisning i tunet. Tørrmurer Haakon Aase arbeider dessuten med å restaurere vernemur i tørrmurt stein på Kalles løe denne dagen. Vil du hjelpe ham eller bare se på? Ta turen til Almåsgårdene denne dagen. 

Det er ikke parkeringsmuligheter på Almås! Du må derfor komme deg til Almåsgårdene til fots, enten fra Vikaleitet/Haukås, Hylkje eller via Almåsvegen som går fra E-39. Korteste vei er opp Almåsvegen fra E-39 til der veien slutter ved Almåsvegen 80 og videre opp sti/kjerrevei. Se kart 

Vi håper på fint vær og at riktig mange tar turen til Almåsgårdene denne formiddagen! (husk egnet fottøy)

 

Onsdag, 13 september, 2017 - 11:00 til Torsdag, 14 september, 2017 - 13:45