Kulturminnedag på Almås i Åsane!

Elever fra Haukås skole på Almås 16.06.2014. Foto: Astrid B. Gangdal
Elever fra Haukås skole på Almås 16. juni 2014. Foto: Astrid Blanceflor Gangdal.  

De nasjonale kulturminnedagene i år har tema: ”Den store reisen: 200 års samfunnsutvikling”. 

Almås er det beste stedet i Åsane til dette temaet. Almås er et unikt gårdstun, både fordi det forble veiløst, og fordi bygningene ikke er modernisert. I løpet av en kort spasertur så vandrer man tilbake i tid og det er lett å forestille seg hvordan det var å bo og leve på en veiløs gård i gamle dager. Almåsgårdenes Venner og vi arrangerer derfor en egen kulturminnedag på Almås søndag 14. september mellom kl. 12 og 15.  

Blir med opp til det veiløse gårdstunet Almås denne søndagen. I tillegg til å se og høre mer om livet på Almås og husmannsplassen Øvrebotn i tidligere tider, blir det konsert med Bergen Mannskor. Det vil bli arrangert omvisning i husene og man kan få se nærmere på løen til Kalle som nylig var omtalt i Bergens Tidende. Storfint besøk fra Bergen kommune blir det også, kulturbyråd Helge Stormoen kommer for å offentliggjøre Almåsgårdenes fremtid!  

Vi håper på fint vær og at riktig mange i alle aldre vil ta turen til Almåsgårdene denne søndagen!
Arrangementet er gratis og åpent for alle!  

NB! På grunn av manglende parkeringsmuligheter ved Almås, arrangerer vi skyss opp til stien for de som ikke vil/kan gå hele veien. Møt i så fall frem ved Sparbutikken på Hylkje i god tid før kl. 1130.

(Lokalkjente som går til fots, møter opp på Almås eller der stien starter, ved Almåsvegen 80. Se kart www.gulesider.no).

Vi håper på fint vær og at riktig mange i alle aldre vil ta turen til Almåsgårdene denne søndagen! 
Husk egnet fottøy!

Ta gjerne med noe å bite i!
Vel møtt! 

 

Søndag, 14 september, 2014 - 12:00 til Mandag, 15 september, 2014 - 14:45