Bydelsvandring fra Hetlebakke til Brurås

Benytt anledningen til å se nærmere på gården Hetlebakke og den gamle demningen som ble bygget for å sikre Arne Fabrikker vannkraft. Turen gir også mulighet for å vandre på en av de gamle fotstiene i Åsane, fra Hetlebakke og ned til Brurås. På grunn av vanskelige parkeringsforhold på Hetlebakke har vi leid buss til å frakte oss til Hetlebakke og hente oss igjen på Brurås/Haukås.

Bydelsvandringen starter fra Åsane terminal kl. 12 der vi går på bussen som kjører oss til Hetlebakke. På Hetlebakke vil vi få se nærmere på demningen Hetlebakkstemma som i dag er et kulturminne i forfall. Historielaget har gjennomført flere dugnader der i vår, så selve stemmegarden og lekkasjene er blitt mer synlig.

På Hetlebakke vil kulturvernpris-vinner Gunnar Hetlebakke fortelle om den nye gårdsdriften på Hetlebakke. Deretter går turen på sti ned til Brurås hvor Harald Brurås vil fortelle litt om Brurås/Haukås og vi med egne øyne kan se hvor fort utviklingen går i dagens Åsane. Deretter vil vi bli hentet og kjørt tilbake til Åsane terminal.

På denne vandringen har vi flere lokale kjentmenn med oss. Det er bl.a. Gunnar Hetlebakke, Norvald Bergfjord og Harald Brurås. Bydelsvandringen går både på asfaltert vei og i terrenget, så her er det viktig med egnet fottøy!
Vel møtt!


 

Fargerike
Søndag, 8 mai, 2011 - 12:00 til Mandag, 9 mai, 2011 - 14:45